EBOOK: Amintiri din România socialista by Dr. Gheorghe Rafael-Stefanescu

Amintiri din România socialista
  • Author
    Dr. Gheorghe Rafael-Stefanescu
  • Genre
    Political Science
  • Publication date
    2010-09-09

eBook includes PDF, ePub, Mobi, Tuebl and Kindle version
FREE registration for 1 month TRIAL Account. DOWNLOAD as many books as you like (Personal use). CANCEL the membership at ANY TIME if not satisfied. Join Over 550.000 Happy Readers.

All secure, we guaranted 100% privacy and your information is safe
Recent Activity
Loading...

Loading ...

Loading...

Povestirea ne reintroduce in atmosfera vietii din Romania socialista, scriitorul depanandu-si amintirile din perioada razboiului, ocupatia sovietica, instaurarea si consolidarea regimului comunist pana la prabusirea dictaturii. Evenimentele istorice si personale se contopesc in valtoarea vietii, aruncandu-l pe autor in cele mai neasteptate situatii.
Un scurt rezumat istoric incheie fiecare capitol.
Cartea se adreseaza celor care au trait "Epoca de aur" dar poate chiar mai mult generatiilor de dupa '89.

Recenzie:
Cartea d-lui Rafael-Stefanescu se citeste lejer, datorita capacitatii ei de a captiva prin sinceritate, a claritatii expunerii si a documentarii care completeaza fluxul amintirilor proprii, apropiind-o de ceeace numim istorie. Pigmentarea cu bancurile vremii aduce un plus de atractie si plasticitate.

Pentru mine lectura a avut si "sonor". Cand am citit despre intamplarile din vremea razboiului, am reauzit explozii de bombe si zuruitul avioanelor, bubuitul antiaerienelor, pe care nu le-am uitat. Cand a fost vorba de deportari mi-am amintit de cunostintele si rudele duse in Rusia la munca fortata, unde unii si-au lasat oasele.
"Muncile agricole" mi-au amintit prima deplasare la cules de porumb de la Baciu-Cluj, cand tehnicianul mi-a soptit: "Daca nu-l culegeti d-voastra, aici va putrezi" si al multelor iesiri la camp de mai tarziu cu elevii. Apoi, am revazut lungul sir de lipsuri, nesfarsitele cozi, am retrait teama de a vorbi, chiar de a concepe scrisori, etc.

Asadar, eu am citit cartea pe nerasuflate.Ma intreb insa cum reactioneaza cei mai tineri. Pot ei intelege grozavia regimului comunist, ce se lauda ca este in serviciul tarii si poporului?'
H. Hauptmann, Revista presei Aradene
_______
Reviews:
Cine a trait timpurile acelea intelege perfect cartea; se citeste usor; o recomand tuturor celor care au uitat de unde au plecat. Cinci stele!
Renate von Bohn
_______
Multumesc pentru aceasta carte bine scrisa, evocatoare de evenimente si trairi autentice. Pentru mine, care fac parte din generatia Dv, a fost o delectare sa constat ca felul meu de a gandi si actiona gaseste o confirmare si in cartea Dv. Felicitari !
A. MILLEA (fost profesor universitar)
_______
Excelenta carte! După citirea primelor câteva articole, realizez ca am descoperit o comoară istorica in această carte! Cu toate ca descrie evenimente incepand cu anii 1944, eu ca cititor născut in anii 80 descoper că mă pot asocia cu multe din povestirile acestea! Oriunde ai fi pe pământ, vei iubi cartea aceasta care descrie intr-un mod direct si simplu viața părinților, bunicilor, si stramosilor noștri. Mulțumesc scriitorului si redacției care a pus aceasta comoară pe iStore!
And please don't forget to post an English version of this amazing book :)
Andrei M.
_______
Carte necesara si sincera trebuie sa fie marturie vesnica pentru cei care cred cu bunavointa ca socialismul sau comunismul ca si structura sociala poate fi o alternativa viabila... Très utile
Varolomei
_______
Un livre qui parle de la vie sous le communisme en Roumanie. C'est la vie d'un médecin qui a réussi à obtenir son diplome malgré toutes les tracasseries qu'on lui a imposées à lui et à sa famille. Super!
lfhatem
_______
O carte interesanta..care imi aminteste de Romania ceausista,am trait si eu anii 80 in Bucuresti si cam asa a fost.
cristian b nj usa
_______
Citat in alte lucrari:
* Calini Vladimir: Funcţionarea scolii în perioada de tranzitie, 2012
* Elena Dragomir, University of Helsinki: Perceptions of Social Security in Communist Romania, Studies In Contemp. History, 2010
* Rita Fóris-Ferencz: A Heavy Heritage and a Fertile 'Prejudice': The Conditions of Education and Pedagogy in Rumania in the Time of the Past Dictatorship, Eur. J. Mental Health, Dec 2008
_________
Versiunea tiparita (paperback): amzn.to/1hjDBDH
Citeste si pe amintiridinromania.com
_________
Din condeiul aceluiasi autor:
"SAPTE DECENII DE MEDICINA: Amintirile unui medic geriatru" (2016)

UNLIMITED BOOKS, ALL IN ONE PLACE. FREE TO TRY 30 DAYS. SUBSCRIBE TO READ OR DOWNLOAD EBOOK FOR FREE. START YOUR FREE MONTH NOW!

© andrewhilleman.com 2021

1108 Members Online